Как да избера перфектния размер нагръдник? 🤔

Как да избера перфектния размер нагръдник? 🤔

Разберете как да вземете мерки на кучето си, така че да изберете нагръдник, който да му пасва идеално.

Комфортът на домашния любимец е от голямо значение за неговото здравословно състояние и настроение. Важно е аксесоарите, които подбираме за опашатковците ни да са съобразени с техните индивидуални нужди - размер, козина, порода, поведение и т.н.

В този блог ще ти разкажем как правилно да вземеш размери на кучето или котката си, за да се чувства максимално добре докато носи нашия двойно регулиращ се нагръдник. 

4 стъпки!

1. Изрови шивашкия метър от дебрите на шкафа. 

Tip: Ако не притежаваш шивашки метър, може да използваш повод, като го наложиш на домашния любимец както е показано по-долу и след това измериш взетия размер (самия повод) с линия или рулетка.

2. Измери обиколката на врата в неговата основа.

Важно е при измерване да оставящ 2 пръста дупка между метъра и животното, за да му подсигуриш комфорт при носене.

При слагане нагръдникът естествено застава в долната част на врата на опашаткото и именно поради тази причина трябва да вземем мерките от там. Освен това, това е важно от гледна точка на сигурността на по-дребните породи, които имат деликатен врат, който при по-рязко инцидентно движение може да претърпи травма. Ако нагръдникът е добре позициониран, това е почти невъзможно да се случи. 

3. Измери обиколката на гръдния кош.

Шивашкия метър трябва да мине непосредствено след лапите (зад "подмишниците") и да може свободно да обхваща най-широката част от гръдния кош на кучето или котката.

4. Намери перфектния размер.

Показаните размери в таблицата са минимум и максимум. За да намериш подходящия за твоя опашатко, проследи между кои стойности се вмъкват взетите мерки.

Ако се намирате в горната граница на някой от размерите, моля обмислете качване на един размер.

Пример: Neck 32, Chest 50 - може да изберете размер М.

ПС: Не се колебай да се свържеш с нас при възникнали въпроси 💜

кучешки нагръдник размер

Обратно към блога

Разгледай продуктите:

Нашите 3 дизайна ще внесат настроение по време на всяка разходка.