кучешки нагръдник кучешки нашийник нагръдник за кучета нашийник на кучета кучешка каишка

Нагръдник или нашийник - кое е подходящо за кучето ми?

Що се отнася до разходката на косматия ви приятел, има два основни варианта за аксесоари: нагръдник или нашийник за кучета. Въпреки че и двата варианта имат своите предимства и недостатъци, е важно да изберете този, който е най-подходящ за специфичните нужди на вашия домашен любимец. В тази публикация в блога ще разгледаме предимствата и недостатъците на използването на двете алтернативи.

Предимствата на нагръдника

кучешки нагръдник нагръдник за кучета удобен кучешки нагръдник

По-добър контрол

Едно от основните предимства на използването на нагръдник за кучета е, че той осигурява по-добър контрол над вашия домашен любимец. Тъй като нагръдникът се позиционира около гърдите и раменете на вашето куче, той разпределя натиска по-равномерно от нашийника, което може да помогне за предотвратяване на задавяне, задушаване или нараняване на врата на вашия любимец. Това е особено важно за кучета, които са силни дърпачи или имат респираторни проблеми (генетично породите със сплескана муцунка са предразположени към това - френски булдог, мопс, пекинез, шар пей и др.)

Намален риск от травми на врата

Друго предимство на използването на нагръдник за кучета е, че намалява риска от наранявания на врата. Когато кучето дърпа нашийника, това може да окаже натиск върху врата и гърлото му, което може да доведе до наранявания с течение на времето. Нагръдникът, от друга страна, разпределя натиска по-равномерно върху гърдите и раменете, намалявайки риска от нараняване.

Тренировки и дресировка

Нагръдникът за кучета също може да бъде в помощ при обучение на опашаткото. Разположението на ринга за закачане на повода може да помогне да обезсърчите дърпането и да научите вашето куче да ходи на каишка по-спокойно. Нагръдниците могат да се използват и за други тренировъчни упражнения, като обучение за ловкост, обучение за послушание или agility тренировки.

Тук е важно да отбележим, че всеки дресьор на кучета има собствен подход и препоръчва различни тактики, упражнения и следователно аксесоари за разходка. Важно е да обучавате кучето си целенасочено и с постоянство, така че то да ви слуша независимо от избрания от вас аксесоар за разходка.

Недостатъците на нагръдника

Може да ограничи движението

Един от основните недостатъци на използването на нагръдник за кучета е, че той може да ограничи движението на вашия домашен любимец. Някои нагръдници може да са твърде стегнати или неудобни, което може да накара кучето ви да не се чувства добре. Освен това някои видове нагръдници могат да ограничат обхвата на движение на вашето куче, затруднявайки свободното му движение. Поради тази причина е важно да изберете нагръдник с удобен дизайн, мека и дишаща материя и не на последно място - в правилния размер за вашия опашатко.

Нужда от поддръжка (БОНУС трик за дъждовни дни)

Друг недостатък на използването на нагръдник за кучета е, че той по-лесно се цапа и има нужда от по-често почистване. Особено в лошо замърсяването по нагръдника може да стане доста видимо. Как може да избегнете това и да улесните разходките в дъждовните дни? На първо място изберете нагръдник, който се почиства лесно и е изработен от материя, която издържа на намокряне и многократно пране. Друг трик е да обличате дрешка на кучето си над нагръдника. Повечето кучешки блузи имат обособена дупка за ринга за закачане на повода, за да може нагръдникът да е под тях и да не се цапа. В същото време предпазвате и голяма част от козината на кучето си от замърсяване, а самото него от лошото време.

Предимствата на нашийника

Бюджетен вариант

Едно от основните предимства на използването на нашийник е, че е на достъпна цена. Нашийниците са широко достъпни и се предлагат на различни цени, което ги прави чудесен вариант за собствениците на домашни любимци с ограничен бюджет.

Лек и удобен

Нашийниците също са леки и удобни за повечето кучета. Те позволяват на вашия домашен любимец да се движи свободно и не ограничават обхвата му на движение. За кучета, които не са силни дърпачи и нямат дихателни проблеми, нашийникът може да бъде чудесен вариант за ежедневни разходки.

Недостатъците на нашийника

Ограничен контрол

Един от основните недостатъци на използването на нашийник е, че осигурява ограничен контрол върху вашия домашен любимец. Когато кучето дърпа нашийника, това може да окаже натиск върху врата и гърлото му, което може да доведе до наранявания с течение на времето. Освен това нашийниците могат да се изплъзнат, счупят или разкопчаят, което може да бъде опасно, ако кучето ви избяга. Винаги избирайте нашийници със здрави закопчалки. В povod използваме double security технология за закопчалките, която подсигурява, че при евентуално счупване на един от зъбците на механизма втория чифт ще задържи закопчалката затворена и кучето ви в безопасност.

Риск от нараняване

Използването на нашийник също може да увеличи риска от нараняване при определени породи кучета, особено тези с къса муцуна или респираторни проблеми, както стана на въпрос в началото на статията. Тези кучета са по-склонни към респираторен дистрес и наранявания на врата, които нашийникът може да влоши. Освен това некачествените нагръдници с груба материя могат да протрият деликатната кожа около врата на кучето ви и да образуват рани и дори плешиви петна. Избирайте нашийници от качествена материя - в най-добрия случай такива с мека подплата от нежен плат за вътрешната страна.

Заключение

 

Като заключение можем да кажем че, както нагръдниците за кучета, така и нашийниците имат своите предимства и недостатъци. Важно е да изберете този вариант, който е най-подходящ за специфичните нужди на вашия домашен любимец и да вземете предвид фактори като неговия размер, порода и поведение. Докато нагръдникът за кучета може да осигури по-добър контрол и да намали риска от нараняване, нашийникът може да бъде по-достъпна и удобна опция за някои кучета. В крайна сметка решението зависи от вас и това, което смятате, че е най-добро за вашия космат приятел. Ние ви съветваме никога да не правите компромис с качеството на аксесоарите за разходка на вашия любим опашатко, защото те подсигуряват неговата сигурност ежедневно.

Обратно към блога

Разгледай продуктите:

Нашите 3 дизайна ще внесат настроение по време на всяка разходка.